Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП не участваха в заседанието на парламентарната комисия

...
Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП не участваха в заседанието на парламентарната комисия
Коментари Харесай

ДПС, ГЕРБ и БСП блокираха закриването на спецправосъдието

Депутатите от ГЕРБ, ДПС и Българска социалистическа партия не участваха в заседанието на парламентарната комисия по правни въпроси, поради което не бе събран кворум за гласоподаване на законопроекта, който планува закриване на профилираните прокуратура и съд. Обсъждането пропадна, макар че даже основният прокурор Иван Гешев беше пристигнал в Народното събрание, с цел да изрази мнението на прокуратурата по отношение на готвените промени.

Измененията в Закона за съдебнта власт, които оферират от " Демократична България ", целят специализираните съд и прокуратура да бъдат закрити, а делата в правосъдна фаза да бъдат довършени от същите сформира, само че назначени в окръжните съдилища на чиято територия са осъществени закононарушенията. Главният прокурор разяснява, че това ще докара до юридическа злополука и юридически безпорядък, като цената ще я платят българските жители.

В последна сметка съвещанието на правната комисия пропадна, така като присъстваха само народните представители от Демократична България и " ИТН ". Поради липса на кворум не се одобри и предлагането съвещанието да се отсрочи с един час или да се организира изключително на следващия ден. " Заседанията на комисиите, както и на Народно събрание и проблемите с кворума доста ясно демонстрират накъде отива този парламент ", разяснява ръководителят на Народно събрание Ива Митева.

На излизане от зала основният прокурор Иван Гешев влезе в словестна борба с депутата от Демократична България Ивайло Мирчев, който го попита по кое време най-сетне ще разпита обвинения предприемач Васил Божков за изказванията му, че е дал близо 70 млн. лв. рушвет на някогашния министър председател Бойко Борисов и финансовия му министър Владислав Горанов, с цел да му спестят заплащането на хазартни такси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР